NIEUWS

KAMPIOEN TDM1 '19-'21

We denken even terug aan het seizoen 2019 – 2020.

Van Basket SKT Ieper was nog geen sprake, Melco en Blue Cats Ieper waren nog een voorbereidende fusiedans aan het maken.

In dat seizoen steeg Melco A boven alle andere ploegen uit, met slechts 1 verliesmatch op 21 gespeelde wedstrijden liet onze ploeg het peloton ver achter zich.
Melco stak de ambities niet onder stoelen of banken en speelde resoluut voor de dubbel: Kampioen in TDM1 en (opnieuw) de Beker van Vlaanderen naar de Ieperse sporthal brengen.

Het bestuur ging reeds brainstormen over de nodige festiviteiten. Na het seizoen ging een grote apotheose volgen met een kampioenenviering en een galamatch met de speelsters van Blue Cats Ieper om de fusieclub boven de doopvont te houden.

En dan kwam Corona. In maart 2020 ging het land, de wereld even in lockdown. Horeca, winkels, sporthallen, … moesten de deuren voor onbepaalde tijd sluiten.
Er werd nog gepuzzeld om de competitie en de Beker van Vlaanderen toch nog te spelen, maar al snel bleek dit door de pandemie niet meer mogelijk.

Weg kampioenstitel, weg Beker van Vlaanderen, weg festiviteiten en de mogelijkheid om de fusieclub een blits start te laten maken.

Waar de basketbalbond geen uitspraken deed over de competities op alle niveau’s, staken de clubs uit TDM1 wel de koppen bij elkaar en werd Melco A officieus uitgeroepen tot Kampioen van TDM1.

Nu de pandemie tot op een controleerbaar niveau is gekomen en veel vergaderingen weer fysiek plaatsvinden, mocht onze voorzitter dan ook de beker en de officieuze titel van “Kampioen TDM1 ’19-’20” in ontvangst nemen.