NIEUWS

  • Beide clubs geven groen licht voor de fusie
  • Beide organisaties werden grondig geëvalueerd
  • Het fusieproject wordt voorgesteld na afloop van het huidig seizoen

Zoals aangekondigd in het gezamenlijk persbericht van 21 oktober 2019 hebben de basketbalclubs Melco Ieper en Blue Cats Ieper beslist om de krachten te bundelen in een nieuwe fusieclub om zo een toonaangevende rol te kunnen blijven spelen in zowel het dames- al herenbasketbal in de streek.

De afgelopen maanden zijn de krijtlijnen voor deze fusie verder uitgewerkt, om zo tot een voorstel te komen dat recent door de beheerraden van beide clubs goedgekeurd werd. Hierdoor werd het groen licht gegeven om de fusie ook formeel tot uitvoering te brengen. In het kader daarvan werd een verklarende nota opgesteld die voor alle leden van de betrokken clubs inzicht gaf over de opzet van de fusie en de gevolgen voor de leden.

Zowel de interne en sportieve organisatie, de inrichting van wedstrijden, en de marketing werden grondig tegen het licht gehouden en uitgebreid toegelicht in de nota. Deze vormt ook de basis om de verdere fusie in goede banen te leiden. De achterban van beide clubs werd op de hoogte gesteld en eventuele opmerkingen werden via een Algemene Vergadering verder verklaard. De fusie werd bij beide clubs, door middel van een stemming, unaniem goedgekeurd.

Meteen het teken voor de fusiewerkgroep om het tempo verder op te drijven. Het fusiedossier wordt nu juridisch afgewerkt en ingediend bij de basketbalbond. Daarnaast worden intern de structuren verder uitgewerkt om richting volgend seizoen een nieuw en attractief project te kunnen aanbieden aan de ieperse jeugd. Om het verdere seizoensverloop voor beide clubs niet in het gedrang te brengen wordt het fusieproject pas volledig toegelicht na afloop van de competitie.

basketieper.be maakt gebruik van cookies. Door op OK te klikken en verder te surfen, ga je akkoord met het gebruik van cookies.