CORONA RICHTLIJNEN OUDERS

Trainingen

 • Neem je verantwoordelijkheid op bij het tegenhouden van de verspreiding van het virus: als je kind symptomen heeft blijf dan thuis! We begrijpen dat iedereen er naar uit kijkt om terug te kunnen basketten, en dat het lastig is om kinderen te moeten vertellen dat ze niet mogen komen trainen. Het is echter belangrijk dat we allemaal onze verantwoordelijkheid opnemen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Ook indien je terugkomt van een reis uit een oranje of rood gebeid, of indien er iemand binnen jullie gezin besmet is met COVID-19 vragen we je om je kinderen de eerste twee weken na terugkeer niet te laten deelnemen aan de trainingen en wedstrijden
 • Als er vastgesteld wordt dat je kind besmet is met het COVID-19 virus informeer je zo snel mogelijk het CoronaSafe team en de ploegverantwoordelijke. Wacht hier niet mee zodat de club onmiddellijk de gepaste maatregelen kan nemen.
 • Voor trainingen: indien je als ouder je kinderen met de auto naar de sporthal brengt voor de training : zet je kind(eren) buiten af, de jeugdspelers komen samen onder de luifel van de nieuwe turnsporthal of in de inkom van de sporthal aan het Minneplein. Ook bij het ophalen vragen we dat je als ouder ofwel afspreekt in de cafetaria, in de auto blijft zitten, of buiten wacht, rekening houdend met de social distancing regels. Ophalen van kinderen in de sporthzaal zelf is niet toegelaten.
 • Bij de trainingen van jeugdspelers mag 1 familielid aanwezig zijn. We raden aan om dit te beperken, wie toch aanwezig is moet de training op afstand volgen (vanop de bovenverdieping in Sporthal ) en dus niet in de sportzaal zelf. Bij training in Sporthal Minneplein is geen publiek toegelaten.

Wedstrijden

 • Indien je met de auto komt parkeer je op de voorziene plaatsen, wanneer je met de fiets komt hou je voldoende afstand van andere personen die het fiets stallen.
 • Bij het binnenkomen van de sporthal ontsmet je je handen bij de daarvoor voorziene ontsmettingszuil.
 • Binnen de sporthal probeer je zo veel mogelijk direct contact met deurklinken te vermijden. Open eventuele gesloten deuren met de arm.
 • Hou overal in de sporthal rekening met de social distancing maatregelen, dit geldt zowel voor ouders als spelers.
 • Hou bij al je verplaatsingen binnen de sporthal rekening met de aangegeven signalisatie (in bepaalde gevallen kan er éénrichtingsverkeer gelden).
 • Probeer het gebruik van de toiletten in de sporthal tot een minimum te beperken. Ga daarom naar het toilet vooraleer je naar de sporthal komt.
 • Overal in de sporthal is het dragen van een mondmasker verplicht (behalve voor kinderen onder 12 jaar), dus ook in de tribunes. Enkel wanneer je neerzit in de cafetaria is dit niet verplicht.
 • Ouders en supporters nemen plaats op de tribunes, het is niet toegelaten om rechtstaand naast het veld te supporteren.
 • Lees aandachtig de richtlijnen die aangegeven zijn bij de ingang van de tribune. Daar zal ook aangegeven zijn welk deel van de tribunes voorbehouden is voor de supporters van de bezoekende ploeg. Neem enkel plaats op de opengestelde rijen op de tribune (sommige rijen zijn mogelijks afgesloten). Op eenzelfde rij laat je minstens 3 stoelen vrij tussen twee bubbels.
 • Gezien het verhoogd risico op verspreiding van het virus vragen we om momenteel niet roepen of zingen tijdens de wedstrijd. Moedig onze teams aan op alternatieve manieren (handen klappen, voeten stampen, …).
 • Enkel de mensen die nodig zijn worden toegelaten op en tussen de basketbalterreinen. Alle andere personen blijven in de tribunes. Het is dus ook niet toegelaten dat kinderen op de terreinen spelen tijdens de rust van en na een wedstrijd.
 • Voor de seniorenwedstrijden zal er verplicht geregistreerd moeten worden om wedstrijden te kunnen bijwonen. Het inschrijven gebeurt via de website basketieper.be. Enkel supporters die een abonnement gekocht hebben of die uitgenodigd worden door de club zullen niet moeten registreren om een wedstrijd te kunnen bijwonen. Indien je geen bewijs van registratie kan voorleggen aan de ingang kan de toegang tot de wedstrijd geweigerd worden.
 • In de kantine zullen de tafels en stoelen opgesteld worden volgens de geldende maatregelen voor de horeca. De praktische uitwerking van deze maatregelen op de cafetaria zal duidelijk aangegeven worden bij de ingang. Volg deze maatregelen en verplaats dus zelf geen tafels, en verplaats geen stoelen naar andere tafels.
 • Als er tafels in de kantine vrijkomen moeten deze eerst ontsmet worden vooraleer nieuwe mensen kunnen plaatsnemen aan de tafel. Onze medewerkers zullen de tafel ontsmetten bij het afruimen, neem dus geen plaats aan een tafel die niet afgeruimd is.
 • Neem geen plaats aan de tafel gereserveerd voor de scheidsrechters (die zal visueel aangeduid zijn).
 • In de kantine zal er aan tafel bediend worden. Bestellen zal kunnen via een lijst op tafel die je kan invullen en afgeven aan de toog. Het is niet toegelaten om aan te toog te blijven staan of te zitten.
 • Volg de richtlijnen van de trainer, ploegverantwoordelijke en de leden van het CoronaSafe team op. Op iedere wedstrijd zal er minstens één corona coördinator aanwezig zijn die je vragen kan beantwoorden rond onze corona maatregelen en die zal toezien op de naleving ervan. Deze corona coördinator zal herkenbaar zijn via een specifiek fluo hesje.